سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقدام پژوهی

صفحه خانگی پارسی یار درباره

تجربیات مدون روش تدریس تاریخ

فایل ورد قابل ویرایش

توضیحی مختصر از متن فایل  :

چکیده

از آنجا که آموزش و پرورش به عنوان یک سازمان مؤثر در پیشرفت اقتصادى و اجتماعى یک جامعه نقش فعال دارد و تحقق نقش آن به وسیله مواد درسى مختلفى که در دوره‏هاى ابتدایى، متوسطه و آموزش عالى براى فراگیران در نظر گرفته شده است، امکان‏پذیر مى‏شود و یکى از مواد درسى « تاریخ » است، از قرون گذشته تا به امروز براى تدریس تاریخ از روش‏هاى مختلف تدریس استفاده مى‏شده است؛ از قدیم‏ترین روش یعنى رروش تدریس ـ سخنرانى تا سایر روش‏هاى دیگر.

 در این تحقیق ویژگى‏هاى روش تدریس ـ سخنرانى به عنوان یک روش نظرگرا با روش تدریس ـ ایفاى نقش به عنوان روش عمل‏گرا مورد مطالعه قرار گرفته و سپس با استفاده از روش تحقیق توصیفى و مقایسه‏یى، از نظر اهداف، محاسن و معایب، مراحل اجرا، الگوهاى تدریس مرتبط و نتیجه‏گیرى با یکدیگر تطبیق ـ داده شود.

 در این مقایسه به این نتیجه دست یافتیم که روش تدریس ایفاى نقش کارایى بیشترى نسبت به روش تدریس ـ سخنرانى دارد، چون قدرت بررسى، تفسیر و نقادى دانش‏آموزان را پرورش مى‏دهد و به معلمان تاریخ به طور عام، و سایر معلمان به طور خاص توصیه مى‏شود از روش‏هاى تدریس جدید، بویژه روش تدریس ایفاى نقش در ارائه محتواى تاریخى دروس دوره‏هاى مختلف تحصیلى استفاده کنند.

اهداف

 1. شناخت روش‏هاى تدریس سخنرانى و ایفاى نقش و مبانى معرفت‏شناسى آنها.

 2. بررسى ویژگى‏ها، محاسن، معایب و مراحل اجراى روش‏هاى تدریس ـ سخنرانى و ایفاى نقش.

 3. مقایسه ویژگى‏هاى روش‏هاى تدریس ـ سخنرانى و ایفاى نقش در تدریس تاریخ.

 4. تجزیه و تحلیل نحوه کاربرد روش‏هاى سخنرانى و ایفاى نقش در تدریس تاریخ.

 روش

 در این پژوهش از روش تحقیق توصیفى ـ مقایسه‏اى استفاده مى‏شود. هدف محقّق از انجام روش پژوهشى ـ توصیفى عبارت است از: تشریح عینى، واقعى و منظّم خصوصیات یک موقعیّت یا یک موضوع. به عبارت دیگر، پژوهشگر در این گونه تحقیقات سعى مى‏کند تا آن چه هست را بدون هیچ گونه دخالت در هدایت نظرى خاص یا استنتاج گزارش دهد و نتایج عینى از موقعیت بگیرد. در این گونه تحقیقات، محقّق فقط شرائط موجود و واقعى را گزارش مى‏دهد و با استفاده از روش‏هاى گوناگون به توصیف آن مى‏پردازد و از موقعیّت‏ها گزارش نویسى مى‏کند.(2)

 از نظر جرج بِرُدى، روش مقایسه‏اى یا تطبیقى داراى چهار مرحله است:



لینک دانلود:

تجربیات مدون روش تدریس تاریخ


تجربیات مدون روش تدریس تاریخ