گزارش تخصصی مدیر هنرستان
چکیده گزارش:
هدف از این مقاله شناسائی راههای بهبود مدیریت آموزشگاهی و توانمندسازی مدیران در سطح مدارس انجام میگیرد یا به عبارت دیگر میخواهیم بدانیم که مدیریت باید واجد چه شرایطی باشد تا در فرآیند آموزشی از بالاترین کارآئی و اثربخشی لازم برخوردار باشد. در این مقاله راهکارهای بهبود و توانمندی مدیریت آموزشی بررسی و پیشنهاد میشود.
مقدمه گزارش:
دیدگاههای مختلفی در مورد شیوه مدیریت مدارس وجود دارد عده ای از مدیران مدارس ریشه بسیاری از مشکلات وراه حلهای مدارس را در منابع مالی، فیزیکی وبودجه آن میدانند این افراد بیشترین توجه خود را به ورودیهای سیستم مدرسه معطوف میدارند عده ای دیگری اعلام میدارند که اگرچه توجه به منابع موجود در ورودیهای سیستم ازاهمیت بالایی برخوردار است اما باید به فرایند سیستم توجه بیشتری معطوف داشت آنها در فرایند سیستم به محتوی، روشها، چگونگی تدریس، نحوه? مدیریت وارزشیابی تاکید مینمایند.
در مدیریت کیفیت جامع که خود محصول مدیریت فرایند مداراست تلاش میکند برنامه ریزی استراتژیک را وارد رفتار روزانه مدارس کند در این روش که به مشارکت همه کارکنان تاکید میورزد روشها، ابزارومدل های مناسبی برای بهبود بخشیدن به کیفیت کار مدرسه به مدیران وکارکنان ارائه میدهد که لازم است مدیران وکارکنان با آموزش این شیوهها تغییرات عمده ای را در روشهای کاری خود بوجود آورند وهمزمان با این تغییرات برنامه ریزی مناسبی را معمول واجرا نمایند.
در این مقاله ضمن تاکید به مدیریت فرایند مدار وارائه تعریفی از مدیریت کیفیت جامع راهکارهایی را برای دستیابی مدیریت به این شیوه ارائه داده است. از بررسی ومطالعه? آثار گذشتگان روشن میشود که مدیریت از قدیم الایام در جوامع مختلف بشری وجودداشته است وبزرگان ورهبران ملل وادیان مختلف ضرورت وجود مدیریت ورهبری را نیز یک امر مسلم شمردهاند در قرون اخیر هم نهضتهای مختلفی در امر مدیریت ظهور کردند که میتوان به نظریه مدیریت علمی نظریه مدیریت نهضت روابط انسانی نظریه سیستمها در مدیریت ونظریه ترکیبی مدیریت اشاره کرد. از آغاز کار تعلیم وتربیت انسان نیز از روشهای مختلف مدیریت در امر آموزش بهره برده است اما از آنجایی که تحولات اجتماعی جدید تغییراتی را در ابعاد مختلف جامعه از جمله در زمینههای مختلف فن آوری های اطلاعاتی وارتباطی ایجاد کرده خود به خود نیازهای جدیدی راهم بوجود آورده است لذا برای پاسخگویی به این نیازهای جدید افراد جامعه تغییرودگرگونی در روشهای مدیریت مدارس وتلاش برای بهبود بخشیدن به کیفیت مدیریت مدارس ضروری است.