سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اقدام پژوهی

صفحه خانگی پارسی یار درباره

تجربیات مدون مشکلات تدریس عربی

  تعداد صفحات: 50     کد محصول :6443      حجم فایل:100,72 KB      نوع فایل :rar 

 

مقدمه

معنی لغوی و اصطلاحی دین: واژه دین در لغت در اصل به معنی جزا و پاداش و شریعت و قانون است و به معنی اطاعت و پیروی از فرمان (خداوند) نیز آمده است.

و دین در اصطلاح مذهبی عبارت است از مجموعه قواعد و قوانین و آدابی که انسان در سایه آنها به خداوند نزدیک می شود و به سعادت هر دو جهان برسد و از نظر اخلاقی و تربیتی در مسیر صحیح گام بردارد.

شایان ذکر می باشد که واژه دین در قرآن کریم 101 بار بکار گرفته شده است.

اولین آیه ای که لفظ دین در آن بکار رفته است بر اساس ترتیب فعلی آیه 4 سوره حمد است.

* مالِکِ یَوْمِ الدّینِ*

و آخرین آیه ای که دین در آن بکار رفته است سوره نصر آیه دوّم است.

* وَرَاَیْتَ النّاسَ یَدْخُلُونَ فی دینِ اللّهِ اَفْواجاً*

اِنَّ الدینَ عِنْدَاللهَ الاِسْلامْ: همانا دین نزد خداوند اسلام است.

فردوسی می فرماید: هرآن کس که او جز براین دین بودازیزدان و از منش نفرین بود.

واژه اسلام به معنی تسلیم است. بنابراین جمله یا آیه اِنَّ الدینَ عِنْدَاللهَ الاِسْلامْ این است که آئین حقیقی در پیشگاه خدا همان تسلیم در برابر فرمان اوست. و در واقع روح دین در هر عصر و زمان چیزی جز تسلیم در برابر حق نبوده و نخواهد بود. منتهی از آنجا که آیین پیامبر اسلام (ص) آخرین و برترین آئین ها است نام اسلام برای آن انتخاب شده است و گرنه از یک نظر همه ادیان الهی اسلام هستند.

اصول ادیان آسمانی نیز یکی است. هر چند با تکامل جامعه بشری خداوند ادیان کاملتری را برای آنها فرستاده است تا به مرحله نهایی تکامل که دین خاتم پیامبران حضرت محمد مصطفی (ص) است ختم شده است.

دین: به کسر اول به معنی جزا و طاعت است.

راغب اصفهانی می گوید شریعت را به اعتبار طاعت و فرمانبرداری نیز دین می گویند.

از مواردی که دین به معنی قانون و شریعت آمده است آیه 256 سوره بقره می فرماید:


لینک دانلود:


تجربیات مدون مشکلات تدریس عربی


تجربیات مدون مشکلات تدریس عربی


نمونه گزارش تخصصی مدیر مدرسه ابتدایی

 

 

چکیده گزارش:

   هدف از این مقاله شناسائی راه‌های بهبود مدیریت آموزشگاهی و توانمندسازی مدیران در سطح مدارس انجام می‌گیرد یا به عبارت دیگر می‌خواهیم بدانیم که مدیریت باید واجد چه شرایطی باشد تا در فرآیند آموزشی از بالاترین کارآئی و اثربخشی لازم برخوردار باشد. در این مقاله راهکارهای بهبود و توانمندی مدیریت آموزشی بررسی و پیشنهاد می‌شود.

 

مقدمه گزارش:

 

مدیریت مدرسه ابتدایی

دیدگاه‌های مختلفی در مورد شیوه مدیریت مدارس وجود دارد عده ای از مدیران مدارس ریشه بسیاری از مشکلات وراه حل‌های مدارس را در منابع مالی، فیزیکی وبودجه آن می‌دانند این افراد بیشترین توجه خود را به ورودی‌های سیستم   مدرسه معطوف می‌دارند عده ای دیگری اعلام می‌دارند که اگرچه توجه به منابع موجود در ورودی‌های سیستم ازاهمیت بالایی برخوردار است اما باید به فرایند سیستم توجه بیشتری معطوف داشت آن‌ها در فرایند سیستم به محتوی ، روش‌ها، چگونگی تدریس، نحوه? مدیریت وارزشیابی تاکید می‌نمایند.

در مدیریت کیفیت جامع که خود محصول مدیریت فرایند مداراست تلاش می‌کند برنامه ریزی استراتژیک را وارد رفتار روزانه مدارس کند در این روش که به مشارکت همه کارکنان تاکید می‌ورزد روش‌ها، ابزارومدل های مناسبی برای بهبود بخشیدن به کیفیت کار مدرسه به مدیران وکارکنان ارائه می‌دهد که لازم است مدیران وکارکنان با آموزش این شیوه‌ها تغییرات عمده ای را در روش‌های کاری خود بوجود آورند وهمزمان با این تغییرات برنامه ریزی مناسبی را معمول واجرا نمایند.

 

 

بدنه یا متن گزارش:

وظایف مدیر آموزشی

هدف اصلی   مدیریت آموزشی تسهیل وپیشبرد امر آموزش ویادگیری است که برای رسیدن به این هدف مدیران  آموزشی باید وظایف زیر را انجام دهند (1)

 
فهرست
چکیده گزارش:3
مقدمه گزارش:4
بدنه یا متن گزارش:5
وظایف مدیر آموزشی5
توجه به نیازها6
شوراها و انجمن‌های مدرسه7
نتیجه گزارش:8
منابع و مآخذ گزارش:10


لینک دانلود:

نمونه گزارش تخصصی مدیر مدرسه ابتدایی



نمونه گزارش تخصصی مدیر مدرسه ابتدایی


اقدام پژوهی تقویت مهارت نوشتن دانش آموزان پایه? دوم

تعداد صفحات: 18 کد محصول :7116 حجم فایل:35,36 KB نوع فایل :rar 


 

اقدام پژوهی چگونه توانستم مهارت نوشتن رادر دانش آموزان پایه? دوم تقویت کنم

مختصری از اقدام پژوهی :

این فایل در سایت های دیگر با قیمت های بالاتری به فروش می رسد.

اقدام پژوهی چگونه توانستم مهارت نوشتن رادر دانش آموزان پایه? دوم تقویت کنم

مقدمه

انشا در لغت به معنی سخن آفریدن و نشو نما دادن و بزرگ گردانیدن است. و در اصطلاح ادبیات عبارت از نگارش جمله‌ها و عبارت‌هایی است که افکار و اندیشه نویسنده را به صورتی روشن و زیبا بیان کند تا خواننده آن‌ها را به آسانی بفهمد و برای او خوشایند باشد.

یکی از عوامل متعدد ناموفق بودن درس انشا نداشتن روش مناسب است. لزوم به کارگیری روش مطلوب در تدریس به اندازه ای است که بعضی از دست اندرکاران علوم تربیتی بهره گیری از روش‌های مناسب را مهم تر از دانش آن درس دانسته‌اند. تلاش برای تدریس انشا امری ضروری و لازم است. در سر کلاس‌های ما تدریس به همان شیوه‌های سنتی تکرار مطالب گذشته است. و از دیدگاه علوم تربیتی هر کاری که مکانیکی انجام شود کاری آموزشی نیست. زیرا خلاقیت در آن وجود ندارد و تا خلاقیت نباشد مسائل اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، و سیاسی حل نمی‌شود و باید کاری کنیم که کلاس انشا تبدیل به کارگاه نوشتن شود.

بیان مساله پس از چند جلسه تدریس در درس انشا پایه دوم به این نتیجه رسیدم که در طول سال گذشته به درس انشا اهمیتی داده نشده بود زیرا دانش آموزان به آسانی نمی‌توانستند بنویسند و افکار خود را بیان نمایند و درس انشا برای آن‌ها جذابیتی نداشت. نارسایی حتی بر نحوه? پاسخ دادن آن‌ها در دروس کتبی نیز اثر گذاشته بود. این مسئله فکر مرا به خود مشغول ساخته بود که به راستی چگونه می‌توانم دانش آموزان را با درس انشا آشتی دهم؟ و شیوه‌های اندیشیدن را پیرامون یک موضوع فراهم آورم؟ و کلاس انشا را از حالت خشک و سرد بیرون بیاورم؟ و با استفاده از روش‌های مختلف، تجربیات اولیا همکاران و مشاوران و متخصصین تعلیم و تربیت دانش آموزان را از منزلگاه مراحل تفکر تحلیل، ترکیب، نقادی و نوآوری و ابداع بگذرانم؟ و به پرورش قدرت تفکر و تحلیل آن‌ها بپردازم.

 

فهرست مطالب
چگونه توانستم مهارت نوشتن را در دانش آموزان پایه دوم تقویت کنم
مقدمه ..............5
گردآوری اطلاعات شواهد 17
تجزیه و تحلیل اطلاعات 8
چگونگی انجام کار9
گردآوری اطلاعات شواهد 214
نتیجه گیری15
پیشنهادات15
منابع17


لینک دانلود:

اقدام پژوهی چگونه توانستم مهارت نوشتن رادر دانش آموزان پایه? دوم تقویت کنم


اقدام پژوهی چگونه توانستم مهارت نوشتن رادر دانش آموزان پایه? دوم تقویت کنم


گزارش تخصصی مدیر متوسطه

تعداد صفحات: 99 کد محصول :5555 حجم فایل:125,58 KB نوع فایل :rar 

 

فایل ورد قابل ویرایش

توضیحی مختصر از متن فایل :

چکیده:

هدف از این مقاله شناسائی راه های بهبود مدیریت آموزشگاهی و توانمندسازی مدیران در سطح مدارس انجام می گیرد یا به عبارت دیگر می‌خواهیم بدانیم که مدیریت باید واجد چه شرایطی باشد تا در فرآیند آموزشی از بالاترین کارآئی و اثربخشی لازم برخوردار باشد. در این مقاله راهکارهای بهبود و توانمندی مدیریت آموزشی بررسی و پیشنهاد می‌شود.

مقدمه:

در جهان امروز گسترش علم و فناوری تمام فعالیت های اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده است. از مشخصات بارز این عصر، که آن را عصر فراصنعتی نامیده‌اند، جایگزین شدن دانایی، پژوهش و سرمایه انسانی با عوامل دیگر تولید است. در نتیجه همه سازمانها در پی آن می‌باشند که با استفاده از انسانی‌ترین، کارآمدترین و انعطاف‌پذیرترین شیوه‌ها برای بقای خود تلاش کنند. در این میان نیروی انسانی ماهر و کارآزموده با ارزش‌ترین ثروت هر کشور و مهم‌ترین شاخص‌های برتری یک سازمان نسبت به سازمان‌های دیگر است.

نظام آموزش و پرورش از این امر مستثنی نیست همانطوریکه می‌دانیم بهبود آموزش و پرورش بدون مدیریت صحیح، درست و توانمند امکان‌پذیر نیست. بهبود شرایط کار، افزایش رضایت و ایمنی خاطر کارکنان و هماهنگ ساختن تلاش‌ها در شکل‌دهی به امکانات و منابع موجود جهت تحقق اهداف و در نتیجه تقویت روحیه کارکنان و آمادگی برای شکوفایی، خلاقیت و نوآوری استعدادهای بالقوه دانش‌آموزان از جمله وظایف مدیران مدارس است (محمدرضا برنجی)

در این مقاله شاخص‌ها، و مولفه‌ها و راههای موثر در فرآیند بهبود مدیریت آموزشگاهی و توانمندی آنها شناخت را و بکار بست.

مسأله:

با توجه به مطالعات نظری و توجه به وظایف مدیران مدارس بعضاً مشکلات و موانع در فرآیند آموزشی قابل مشاهده است که از جمله کمرنگ بودن روابط دوستانه بین مدیران و کارکنان، عدم تخصص بعضی از مدیران مدارس، کاهش انگیزه در میان مدیران، عدم توجه به مبانی روانشناسی و جامعه‌شناسی و علوم ارتباطات الگوهای فعال تدریس و پژوهش از جمله مسئله‌های مقاله است.

اهداف:

آیا مدیران آموزشی و مدارس در حوزه آموزش و پرورش آیا از آگاهی و بینش لازم برخوردارند. و همچنین از تجریه و سابقه آموزشی بهره‌مند هستند و می‌توانند زمینه‌ساز خلاقیت و نوآوری در میان دانش‌آموزان و معلمان باشند و دارای چهارچوب نظری و تئوریکی لازم در حوزه مدیریت می‌باشند؟


لینک دانلود:

گزارش تخصصی مدیر متوسطه 1



گزارش تخصصی مدیر متوسطه 1

اقدام پژوهی علل ضعف دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی در ریاضی

   تعداد صفحات: 13     کد محصول :6454      حجم فایل:34,48 KB      نوع فایل :rar 

 

مقدمه

توصیف وضعیت موجود:

 تجربه? طولانی تدریس من و سایرهمکاران در مقطع ابتدایی نشانگر آن است که هر ساله تعدادی از دانش آموزان نه تنها به اهداف کلی درس ریاضی دست نمی‌یابند بلکه در یادگیری بیشتر مباحث درس ریاضی نیز با مشکل روبرو هستند. کلاس پر جمعیت من در دبستان دخترانه محدثه که من در آن مشغول به تدریس می‌باشم نیز ازاین قاعده مستثنی نبوده ودانش آموزان این کلاس نیزدر یادگیری مفاهیم ریاضی مشکل دارند. به گفته? مدیر مدرسه که دارای چند سال سابقه مدیریت و تدریس درپایه های مختلف آموزشگاه‌های دیگربوده است. دیگر دانش آموزان سال‌های گذشته و دوره‌های بالاترکه عمدتاً“ از بستگان همین دانش آموزان بوده‌اند نیز از نظر یادگیری ریاضی دچار مشکل بوده و هستند. به همین جهت تصمیم گرفتم در صورت امکان راه حلی برای رفع مشکل بیابم.

 

گردآوری اطلاعات (شواهد 1):

 مساله عدم علاقه مندی دانش آموزان به درس ریاضی را با جمعی از همکاران با سابقه در میان گذاشته و با هم به بحث و گفتگو پرداختیم. همه? همکاران با علاقه? بسیار در بحث شرکت کردند و نظرات مفیدی ارائه نمودند. با یکی از اساتید صاحب نظر شهرمان نیز موضوع را در میان گذاشتم ایشان مشتاقانه مطالب نوشته شده را مطالعه و نظر خود را بیان نمودند. با مراجعه به کتاب‌ها و نشریات گوناگون هم به مطالب جالب و قابل توجه در این زمینه دست یافتم پس از گفتگوهای بسیار در زمینه? علل ضعف و مشکلات یادگیری تعدادی از دانش آموزان در درس ریاضی مطالب جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت مشکلاتی که در این باره وجود داشت، نظیر روش تدریس معلم، تفاوت‌های فردی دانش آموزان، مسائل کمک آموزشی، محیط فیزیکی کلاس و ... فهرست گردید.

خلاصه یافته‌های اولیه:

 - معلمین ما معمولاً در کلاس درس متکلم وحده هستند و درس ریاضی که مخصوصاً در پایه پنجم باید با روش‌های گوناگون تشریحی، تشبیهی، استفاده از مثال، تجربه و مشاهده‌های عینی، استفاده از مدل و کاوشگری و…) تدریس شود به روش زبانی و قاعده گویی محدود شده است

-معلم آن طور که باید آموزش لازم را ندیده به طور مثال با اصول یادگیری آشنا نیست که بتواند از آن در امر تدریس بهره گیرد.


لینک دانلود:

اقدام پژوهی علل ضعف دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی در ریاضی


اقدام پژوهی علل ضعف دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی در ریاضی